Wendy Krikken - SopraanWendy Krikken - SopraanWendy Krikken - Sopraan

© Michel Kort

Biografie:

 

2016-2019 Mozarteum te Salzburg Oostenrijk

De licht lyrische Nederlandse sopraan Wendy Krikken (1992) is in juni 2018 Cum Laude afgestudeerd voor de Master Program Opera and Musical Theatre aan The University Mozarteum te Salzburg in Oostenrijk.

Wendy is één van de weinige studenten die tevens is geselecteerd voor de vervolgstudie Post Graduate University Course Opera and Musical Theatre. Dit verdiepingsjaar is bedoeld om die studenten te brengen naar het allerhoogste internationale niveau in uitvoering en muzikaliteit. Speciale aandacht hierbij gaat uit naar Mozarts werken.

De rol als Susanna in Mozarts Le nozze di Figaro is Wendy op het lijf geschreven en bracht haar met een geweldige slotuitvoering zelfs naar China. De liefde voor Mozarts werken is al van jongs af aan aanwezig en zal altijd favoriet zijn in haar keuze.

Met de rol van die Kaiserin in de Japanse opera Lob des Schattens van Oscar Jockel, een geënsceneerde opvoering van Schönbergs Pierrot Lunaire en haar rol als Helena in de opera A Midsummer Night’s Dream van Britten, laat Wendy zien dat zij ook het moderne repertoire goed beheerst.

Naast de reis naar Hangzhou in China heeft Wendy meegewerkt aan concerten in Salzburg, Bad Reichenhall en Burgerland.

In September staat er een concertreis gepland naar Hongarije voor concerten in Szeged, Boedapest en Lednice voor het St. Gellert Festival.

Wendy volgt lessen aan het Mozarteum bij dirigent Prof. Kai Röhrig, regisseusse Prof. Karoline Gruber en zangdocente Prof. Ildikó Raimondi.

2011-2016: Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Dutch National Opera Academy te Amsterdam

In juni 2015 is Wendy Cum Laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voor haar Bachelor of Music met als hoofdvak Vocal studies Classical Music gevolgd door een jaar bij The Dutch National Opera Academy te Amsterdam.

Hier maakte zij haar debuut op het operapodium in de rol van Zerlina in Mozarts opera Don Giovanni en speelde zij de rol van Scissors II in Kulenty’s opera The Mother of Black-Winged Dreams.

Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en The Dutch National Opera Academy heeft Wendy zanglessen gevolgd bij Lenie van den Heuvel, Frans Fiselier en coachings gehad van Peter Nilsson, Carolien Drewes en Han-Louis Meijer.

1999-2011: Jeugdtheaterschool

Van 1999 t/m 2011 was Wendy veel te vinden op de jeugdtheaterschool. Hier heeft zij als soliste en koorlid meegewerkt aan diverse opera's, musicals, concerten en toneelstukken.

2008-2013: Concours en competitie

In 2013 miste Wendy op een haar na de finale van het Concours Kasteel Doorwerth.

In 2009 won Wendy een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours.

In 2008 stond Wendy na het winnen van haar aflevering als jongste deelneemster ooit in de finale van het Nederlandse tv-programma "Una Voce Particolare" dat werd gepresenteerd door Ernst-Daniël Smid.

Algemeen:

Wendy is naast haar studie een veel gevraagd soliste bij diverse koren in Nederland en heeft meerdere malen meegewerkt aan koorreizen naar het buitenland.

Masterclasses:

Felicity Lott - Ira Siff - Sarah Walker - Elaine Kidd - Marcel Reijans - Margaret Humphrey Clark - Christine Cairns - Andrew Schroeder - Henry Herford - Ernst Daniël Smid - Robin Bowman - Maarten Koningsberger - Ann MurraySigrid van der Linden 

 

© Arnold Beugelsdijk